Facebook

Jij in de hoofdrol

Dit is JOUW leven !
Kies hoe je je wenst te voelen en voel het met heel je hart.
Kies wat je wenst te doen in je leven en doe het met liefde.
Herinner jezelf: If it's going to be... it's UP TO ME !!!

Vier het leven !

Je bent zoveel krachtiger dan je ooit gedacht hebt !


Je bent tot zoveel meer in staat dan je nu misschien denkt.


Ont-dek jezelf, ontdek je prachtige potentieel, verleg je grenzen en vier het leven !

Volg Natuurlijk Welzijn op Facebook

CLARY SAGE van DoTERRA

(Dé remedie voor vrouwenklachten)

clary_calm342x524

De essentiële olie van de Clary sage oftewel de scharlei is een heerlijk ontspannende, stemmingsverbeterende olie. Ze wordt vaak gebruikt in massages om helemaal te ontstressen of 's avonds op het oorkussen gedaan om zalig diep te slapen. Verder is ze erg goed voor je huid dankzij haar kalmerende en verjongende eigenschappen. Wanneer je deze olie gebruikt in je massageolie heb je dus dubbel effect !

Maar de essentiële olie van de scharlei heeft nog een andere, zeer bijzondere werking. En die vind ik toch erg belangrijk om even uit te lichten. Het gebeurt immers zeer regelmatig dat vrouwen aan mij vragen hoe ze hun menstruatiepijnen kunnen verlichten of hoe ze hun opvliegers tijdens de menopauze kunnen temperen. Nu, salie is dé aangewezen plant hiervoor. Allerhande overgangsklachten maar ook onregelmatige menstruatie en PMS kunnen dankzij haar verbeterd of verholpen worden. Omdat de essentiële olie zo sterk geconcentreerd is zou ik beginnen met haar via de huid toe te passen. Bijvoorbeeld door bij menstruatiekrampen 2 à 3 druppeltjes op je onderbuik te masseren (vermengd in een draagolie!). De clary sage kan ook ingenomen worden maar zoals steeds bij inname van essentiële oliën in zéér kleine hoeveelheden (zie bijsluiter op het flesje). 

Tip: "Clary Calm":  DoTERRA heeft ook een samengestelde olie ontwikkeld speciaal voor bovengenoemde klachten. Met de scharlei als hoofdbestanddeel + o.a. lavendel, bergamot, kamille en ylang ylang,…  Deze olie is enkel geschikt voor gebruik via de huid (inmasseren op onderbuik bij kramp of ad achterkant van de nek bij opvliegers etc.) en om te verdampen. Niet voor inname! Ze is niet zo duur. Je hebt wel een flesje fractionated coconut oil nodig om haar te verdunnen vooraleer je haar aanbrengt. (tenzij je zelf al over een goede draagolie beschikt) Deze kan je ook bij DoTERRA aankopen voor een schappelijke prijs. Lees HIER meer over de Clary Calm en haar werking / gebruik. 

Verder wil ik absoluut ook even aanhalen dat het belangrijk is om bij menstruatie- en overgangsklachten eveneens op het emotionele lichaam te werken. Bijvoorbeeld mbv bloesemremedies. Twee héél erg ondersteunende remedies voor alle vrouwenklachten zijn de klaproos en de teunisbloem. Omdat in onze huidige wereld de vrouwelijke, intuïtieve energie die we bezitten vaak ondergeschikt is gemaakt aan het mannelijke, het rationele in onszelf, is er disbalans ontstaan die zich oa hormonaal kan uiten via vrouwenklachten. Vele vele vrouwen hebben emotioneel (bijv. via woorden) en ook fysiek misbruik ervaren in hun leven, of dragen het nog mee uit vroegere tijden. Bloesemremedies helpen jou op een heel liefdevolle, zachte manier terug balans aan te brengen in jouw energie. En het mooie is: zodra jouw innerlijke balans hersteld is zal de buitenwereld je deze balans terugspiegelen en zullen mensen je op een andere manier benaderen. 

Ik ben zeker dat het gebruik van bloesemremedies in combinatie met de bovenvermelde essentiële oliën van DoTerra je ongelofelijk deugd gaat doen! En na verloop van tijd zijn jouw klachten helemaal van de baan. Stel je eens voor hoe heerlijk dat gaat zijn! (ps:omdat iedereen uniek is, met een andere voorgeschiedenis, zijn er mogelijk andere bloesem- of edelsteenremedies nodig om het effect van deze behandeling compleet te maken. Voor meer info hierover klik HIER) 

Wil je een quick-start ? Kom dan zeker ook langs voor een energetische massage. Ik kan jou helpen om emotionele blokkades rond het hierboven besproken thema zeer snel bewust te worden en los te laten. Iedere therapeut heeft zijn specialiteiten om het zo te stellen. En één van de mijne is om mensen dieper in hun voelen (en hun vrouwelijke energie) te brengen. De oliën en de bloesems zullen op deze manier nog makkelijker/sneller hun weg vinden en hun doel bereiken.

Om een flesje Clary sage en/of Clary Calm te bestellen klik HIER

Om een sessie te boeken of een set voor jou uitgezochte bloesemremedies te bestellen klik HIER.

 

PS: Scharlei (Salvia sclarea) en Salie (Salvia officinalis) zijn nauw aan elkaar verwant.


Scharlei olie heeft al de wonderbaarlijke eigenschappen van Salie olie zonder de schadelijke neven-effecten die in Salie olie veroorzaakt worden door de aanwezigheid van Thujon, een gifstof die in te hoge dosis kan leiden tot o.a. abortus, verlammingsverschijnselen, krampen, epilepsie en zelfs hallucinaties. Scharlei olie bevat dus geen Thujon en is daarom misschien beter geschikt voor aroma-therapeutische toepassingen. (www.airdancer.nl)

 

De informatie over de werking van deze olie is afkomstig uit duizenden jaren oude toepassing in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. Natuurlijk Welzijn doet echter geen claims over diagnose, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. De informatie mag zeker niet worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten steeds een medisch gekwalificeerd arts.