Facebook

Jij in de hoofdrol

Dit is JOUW leven !
Kies hoe je je wenst te voelen en voel het met heel je hart.
Kies wat je wenst te doen in je leven en doe het met liefde.
Herinner jezelf: If it's going to be... it's UP TO ME !!!

Vier het leven !

Je bent zoveel krachtiger dan je ooit gedacht hebt !


Je bent tot zoveel meer in staat dan je nu misschien denkt.


Ont-dek jezelf, ontdek je prachtige potentieel, verleg je grenzen en vier het leven !

Volg Natuurlijk Welzijn op Facebook

Lemon van DoTERRA

lemon342x524-342x400

essentiële olie uit biologische citroenen

Citroenen zijn zonder twijfel één van de meest gezonde en veelzijdige geschenken van moeder natuur. We kunnen er ons huis mee reinigen en het een frisse geur geven en ook als voeding kan een citroen ontzettend veel voor ons betekenen. Toen ik echter een studie onder ogen kreeg waaruit bleek in welke verontrustende mate citroenen tegenwoordig verontreinigd zijn met pesticiden en in hoeverre de vitaminen en andere werkzame stofjes hierdoor eruit verloren gaan, richtte ik mijn aandacht op andere middeltjes op gezond te blijven. Sinds ik echter de heerlijk zuivere biologische Lemonolie van doTERRA ontdekte ga ik terug voor citroen!

Ik vertel je hieronder graag waarom.

Om te beginnen is Lemon een zeer krachtige antioxidant, ze ondersteunt je spijsverteringssysteem (vooral je darmen) en ze geeft je immuunsysteem een boost. Om de dag gezond en vol energie te beginnen voeg je een druppeltje etherische olie toe aan één of twee glazen water die je uitdrinkt vóór je ontbijt. (omdat de olie zo natuurzuiver is kan je hem zonder problemen innemen. Superhandig ook hè, dat je niet eerst zelf hoeft te gaan uitpersen.) Neem bij keelpijn om de paar uur een druppel lemon op een theelepeltje honing in. En bij koorts kan je één of twee druppels Lemon onder je voet en op je kuit smeren. Ook bij verkoudheden, griep en astma brengt Lemon verlichting. Gebruik het dan in de verstuiver!

Lemon kan je ook helpen om overtollig vet af te voeren. Gedronken in de avond helpt een glaasje citroensap je om een (vette) maaltijd te verteren (denk aan citroensorbet die hetzelfde doel dient, echter vol suiker en niet biologisch verantwoord). Of smeer wat citroenolie verdund op cellulitusplekken om de opslag van vet in je huid te verminderen. 

Ook in de huishouding is Lemon dé hulp tegen vetproblemen. Of het nu gaat om een vetvelk die je moeilijk uit je kleding krijgt of om het vetvrij wassen van je ramen, de citroentjes helpen je graag en met groot gemak. Ook je keuken maak je vetvrij als je wat druppels in een verstuiverflesje doet. Extra troef: samen met Lemongrass is Lemon één van de krachtigste natuurlijke ontsmettingsmiddelen die er bestaat. Ik gebruik het zelf heel graag in het water waarmee ik mijn huis dweil (en ook in mijn kookwas trouwens). Voelt zo heerlijk proper en volledig bio! Ik hoor mijn metekindje steeds enthousiast uitroepen wanneer hij op bezoek komt: "Mémé! Het ruikt hier zo lekker !"

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de anti-depressieve werking van Lemon. Er is ontdekt dat een consequente toepassing van Lemon (bijv. via een verstuiver) een chemische verandering in het zenuwstelsel teweegbrengt waardoor angst en stress verminderen. Het geeft een positievere kijk op het leven en de mogelijkheid om meer relaxed te reageren op stressmomenten. Absoluut aangeraden ook bij postnatale depressie.

Verder kan Lemon de oxidatie van het LDL cholesterol verminderen, zodat er minder kans is op aderverkalking jof hartziekten. Het helpt ook om je bloeddruk te reguleren omdat Lemon ons beter met stress leert omgaan. Wederom een reden om deze olie echt elke dag te gebruiken !

De frisse, unieke geur van Lemon geeft ons meer energie, zelfvertrouwen en aandacht voor het moment. Haar ondersteuning wordt vooral ervaren in het mentale gebied: we kunnen ons beter concentreren en voelen meer vreugde en mentale betrokkenheid. Geweldig voor kinderen met leer- of concentratiestoornissen. Voor mezelf gebruik ik het op een geurkaartje in mijn auto wanneer ik lange afstanden moet afleggen. Ik voel dan letterlijk hoe dit de energie omhoogtilt, mijn uit mijn 'zware hoofdgevoel' haalt en maakt dat ik beter kan focussen op het verkeer. Nog een laatste tip: zet ook zeker een verstuiver met een paar druppels Lemon bij je werkplek (PC) in geval van een mentale 'dip'. 

Gun jezelf en je hele familie een positieve boost en bestel vandaag nog de verkwikkende etherische olie van de 'Lemon' in de webshop van Natuurlijk Welzijn.

(De Lemon kost ongeveer 20 euro inclusief levering aan huis. Je komt hier een hele tijd mee toe (15ml) !! en je bent zeker van een gegarandeerd biologisch en veilig produkt. Plus: je hoeft zelf geen citroenen meer uit te persen vroeg in de ochtend)

Veel liefss en succes ermee !!
Veerle

 
 
Bovenstaande tekst mede geïnspireerd door Annette van der Put.
Gezondheidsdisclaimer: Essentiële oliën mogen niet gezien worden als medicatie en vervangen deze geenszins.