Facebook

Jij in de hoofdrol

Dit is JOUW leven !
Kies hoe je je wenst te voelen en voel het met heel je hart.
Kies wat je wenst te doen in je leven en doe het met liefde.
Herinner jezelf: If it's going to be... it's UP TO ME !!!

Vier het leven !

Je bent zoveel krachtiger dan je ooit gedacht hebt !


Je bent tot zoveel meer in staat dan je nu misschien denkt.


Ont-dek jezelf, ontdek je prachtige potentieel, verleg je grenzen en vier het leven !

Volg Natuurlijk Welzijn op Facebook

Ik werk steeds met essentiële oliën tijdens de energetische massages die ik geef. Dit levert zulk een meerwaarde op!

Waarom?  (nota: Het volgende stukje tekst is nogal medisch. Dus wens je duidelijkere taal 😉 en praktisch tips, scroll een beetje naar beneden!)

  • Geuren hebben het vermogen om onze geconditioneerde manier van reageren op bepaalde prikkels makkelijker te helpen herprogrammeren

De geurmoleculen van essentiële olie hebben het vermogen door te dringen tot in het limbische deel van onze hersenen. Dit is de plek waar onze emoties zetelen en waar we toegang verkrijgen tot (onverwerkte) emotionele gebeurtenissen uit ons verleden. Dankzij de natuurlijke connectie van essentiële oliën met dit deel van onze hersenen kunnen we hen inzetten om nieuwe zenuwbanen te programmeren, meer bepaald om nieuwe manieren van reageren op bepaalde externe prikkels makkelijker te internaliseren. 

  • Elke olie heeft een bepaalde kwaliteit die de hypothalamus aanspoort bepaalde prikkels aan ons lichaam door te geven

De hypothalamus is dat deel van de limbische hersenen dat ons dorst hongergevoel regelt, alsook onze reactie op plezier en pijn. Het beïnvloedt eveneens, door middel van het parasympatische en sympatische zenuwstelsel, onze bloeddruk, hartslag, slaap-waak respons en seksuele opwinding. Verder staat het in relatie tot ons endocriene systeem en zorgt het voor de productie en vrijgave van hormonen. 

Nu, stel dat we een olie inademen die een kalmerend effect heeft op het lichaam (bijv. lavendel), dan zal de hypothalamus deze input om te ontspannen ontvangen en via neurotransmitters aan ons lichaam het signaal doorgeven dat het mag kalmeren en tot rust komen. Op dezelfde manier zal een olie met een stimulerend effect ervoor zorgen dat de hypothalamus ons lichaam aanstuurt om actiever te worden. 

Het is deze directe interface van geurmoleculen met de hypothalamus die verklaart waarom het inademen van essentiële oliën onze immuniteit kan verhogen, balans kan aanbrengen in onze hormonale afscheidingen, seksueel verlangen kan creëren, ons hongergevoel kan dempen / doen opleven etc.  

  • Essentiële oliën worden zeer makkelijk opgenomen via de huid. Via de huid worden ze opgenomen in het bloed. En via het bloed worden ze getransporteerd naar daar waar ze nodig zijn. Dankzij hun fijne moleculaire structuur kunnen ze de celwand binnendringen en bijv. virussen en bacteriën doden. Op deze manier dragen ze eveneens bij aan het herstellen van de balans in ons lichaam.

 

Belangrijke opmerking !

Vermits essentiële oliën in ons bloed worden opgenomen en tot op celniveau doordringen is het van groot belang dat ze helemaal zuiver zijn. Zelf heb ik lange tijd enkel gewerkt met het verstuiven van essentiële oliën. Ze toepassen op mijn huid en zeker inname waren absoluut uitgesloten. 'Iets in mij' hield mij tegen. (Ook al kocht ik enkel de duurdere 'bio' merken uit de natuurwinkel!) Dit veranderde onmiddellijk toen ik de oliën van DoTerra leerde kennen. 

Naast het feit dat ze volledig zuiver en natuurlijk zijn, worden DoTerra oliën onderworpen aan zeer zeer strenge kwaliteitscontroles die de juiste samenstelling waarborgt van de bestanddelen in elke olie. Want, een essentiële olie kan misschien wel zuiver zijn, maar als de juiste soort van een plant niet is gebruikt of als de plant niet groeit in de juiste omgeving of wordt geoogst op het juiste moment, of als ze niet wordt gedistilleerd onder de juiste omstandigheden, zal de natuurlijke chemische verbinding van de extractie niet het gewenste krachtige voordeel bieden. In sommige gevallen kan dit zelfs resulteren in een extract dat schadelijke hoeveelheden van bepaalde bestanddelen bevat.

Nu, dit klinkt als hocus pocus, ik weet het. Ik heb mij er zelf ook pas later in verdiept van hoe het komt dat elk merk zo enorm kan verschillen in kwaliteit. In eerste instantie heb ik mij gewoon laten leiden door mijn intuïtie. En mijn reukzin natuurlijk. Ik voelde en rook meteen: "Waaw, dit is een bijzonder produkt ! Hier zeg ik JA tegen."

 

Klik hier om naar mijn webwinkel te gaan.

ps: De prijzen zijn exclusief BTW – houd er rekening mee dat de BTW er nadien bijgeteld wordt. (Het is een Amerikaanse firma, vandaar)

ps: De inhoud van de meeste flesjes is 15ml hetgeen relatief veel is – de combinaties van Primavera bijv. bevatten slechts 5ml. Houd ook hier rekening mee moest je de prijs willen vergelijken met andere merken. Maar onthoud vooral dat doTERRA geen enkele toevoeging doet, zelfs niet van andere delen van de plant (hetgeen bij de meeste andere merken wél gebeurt, zelfs de biologische). Je komt er daarom ook laaaang mee toe en je kan relaxxx zijn dat je het aller aller beste aan je lichaam schenkt!

Hieronder drie combinatieremedies uit het gamma 'mood management' van DoTerra.

 

 

Balance
Voor gronding 

Iedereen voelt zich wel eens uit zijn doen of overspoeld door een angstig gevoel (soms zonder zichtbare aanleiding). Het diepe, warme, houtachtige aroma van 'BALANCE' – dōTERRA®'s oliemengeling om te gronden – omhult je met rust en welzijn.

Fijne spar, Ho hout, wierook en blauwe boerenwormkruid gemengd in hoogwaardige kokosolie bieden je een betoverend aroma dat een rustig gemoed en een gevoel van in balans zijn naar de voorgrond haalt. 

Toe te passen op je huid of in een verstuiver.

 

Elevation
Voor een blij gemoed

Elevation is de perfecte olie voor die momenten dat je méér energie nodig hebt. Deze mengeling van verkwikkende CPTG gecertificeerde essentiële oliën verheft je gemoed en verhoogt je energieniveau. Elevation is een combinatie van lavandel, mandarijn, elimihars, limoenmirte, melisse, ylang ylang, osmanthus en sandelhout.

Toe te passen op je huid of in een verstuiver.

 

Serenity
Kalmerend

Stress is een grote bijdrager tot het ontstaan van allerlei ziekten. Er wordt zelfs geschat dat 90% van alle doktersvisites gerelateerd is aan stress. Serenity is een combinatie van oliën die welbekend zijn om hun kalmerende, rustgevende en welzijnsbevorderende eigenschappen. Lavendel, zoete marjoraam, kamille, ylang yland, sandelhout en vanille creëren in een unieke blend een subtiel aroma dat je weer helemaal tot jezelf doet komen.

Tip: doe één of twee druppeltjes onder je voeten vooraleer je gaat slapen of voeg een paar druppels toe aan een warm bad. 

Toe te passen rechtstreeks op de huid of via de diffuser.

Je hebt ook nog de digestZen® voor een optimale vertering (mag ingenomen worden!), deep Blue® wanneer je vaak last hebt van je spieren en gewrichten, Breathe® om je luchtwegen en sinussen open te maken, On Guard® om je immuunsysteem te ondersteunen (mag ingenomen worden) of In Tune om kinderen met concentratiestoornissen te helpen (ADD, ADHD). 

Nog véél meer weldadige olietjes vind je in mijn webwinkel onder 'single oils' en 'oil blends'.

In mijn nieuwsbrief houd ik je graag op de hoogte van aanbiedingen hieromtrent en belicht ik ook telkens 1 afzonderlijke olie. Nog niet ingeschreven op mijn nieuwsbrief? Het is supermakkelijk! Klik HIER.

 

Wil je meer weten over de werking en toepassing van de essentiële oliën van DoTerra ? Klik HIER. Het is werkelijk zulk een interessant onderwerp en het kan zoveel betekenen voor je emotionele en fysieke welzijn.