Facebook

Jij in de hoofdrol

Dit is JOUW leven !
Kies hoe je je wenst te voelen en voel het met heel je hart.
Kies wat je wenst te doen in je leven en doe het met liefde.
Herinner jezelf: If it's going to be... it's UP TO ME !!!

Vier het leven !

Je bent zoveel krachtiger dan je ooit gedacht hebt !


Je bent tot zoveel meer in staat dan je nu misschien denkt.


Ont-dek jezelf, ontdek je prachtige potentieel, verleg je grenzen en vier het leven !

Volg Natuurlijk Welzijn op Facebook

Drie manieren voor gebruik van DoTerra essentiële oliën :
 

1. Aromatische toepassing

Je kan de oliën in je handen druppelen, deze samenwrijven en er daarna een kom mee vormen rond je neus zodat ze diep worden ingeademd. Je kan ze ook aan een spuitfles met gedistilleerd water toevoegen (gebuik best een emulgator) en er daarna de kamer mee verfrissen of een persoon mee benevelen. Je kan ook enkele druppels in een diffuser doen om een nevel te verspreiden in de kamer en op die manier een therapeutische 'bubbel' te creëren rond iedereen die erin aanwezig is.

Wanneer je weldadige oliën verspreidt in de kamer dan maskeren deze niet gewoon de minder prettige geuren. Nee, ze elimineren ze. Daarbij geeft diffusie van essentiële olie ook zuurstofmoleculen vrij + negatieve ionen die microben doden. Onderzoek toont aan dat koude lucht diffusie (gebruik géén brander met een kaars !!) van bepaalde essentiële oliën kan zorgen voor :

  • het elimineren van onaangename geuren
  • doden van virussen en bacteriën
  • ontspannen van lichaam en geest
  • verbeteren van alertheid en concentratie
  • transformeren van negatieve emoties naar positieve
  • hulp bij gewichtsbeheersing

 

2. Lokale toepassing

Oliën worden lokaal toegepast voor een therapeutisch effect op het lichaam. Maar het heerlijke is, als we de olie toepassen op onze huid, nemen we gelijk ook de aromatische voordelen ervan mee. Zo verlicht het aanbrengen van pepermunt olie op de borst de ademhaling en verfrist het aroma tegelijk ook onze geest. 

Essentiële oliën zijn adaptogeen. Dat betekent dat ons lichaam ze kan gebruiken zoals nodig om ons wezen terug in balans te brengen. Opmerkelijk is dat essentiële oliën elke cel van ons lichaam kunnen beïnvloeden in slecht 20 min. tijd! 

Bij de lokale toepassing worden de oliën vaak verdund in een dragerolie. Dit om irritatie van de huid te vermijden alsook om grotere gebieden van het lichaam te kunnen bereiken (bijv. voor een algehele lichaamsmassage).

De olie heeft verdund of onverdund dezelfde impact op het lichaam. 

Minder is meer met essentiële oliën! Vergeet niet dat het hier gaat om sterk geconcentreerde plantenextracten. Vaak heb je alleen maar 2 tot 3 druppels nodig iedere 2 à 3 uur om lokaal een therapeutisch effect te bereiken. (Voor kinderen gelden andere doseringen !! Volg ook steeds je intuïtie bij volwassenen; iedereen is en reageert anders) 

Essentiele oliën zijn lipofiel. Dat betekent dat ze de buitenste membraan van vetcellen in het lichaam kunnen binnendringen en direct naar de lymfe- en bloedsomloop gaan onder het oppervlak van de huid.  Vandaaruit worden de chemische bestanddelen van de olie door het hele lichaam getransporteerd naar die gebieden waar hun aanwezigheid kan helpen bij het creëren van balans (waar disbalans bestaat).

Essentiële oliën kan je ook heel goed toepassen onderaan je voeten. Waarom? 
Onze voeten zijn het meest rijk bedeeld van ons hele lichaam wat betreft zenuwuiteinden. Via onze voeten bereiken de oliën ons bloed in slechts 20 seconden tijd! Wanneer je bekend bent met voetreflexologie kan je ook de specifieke punten gerelateerd aan het lichaamssysteem dat je wenst te bereiken aanstippen met een bepaalde olie. 

 

3. Inwendige toepassing

Doterra's essentiële oliën zijn veilig voor inwendig gebruik vanwege de strenge eisen die het bedrijf uitvoert op IEDERE partij oliën. Echter, niet elke olie is geschikt voor inwendige consumptie (kijk op het flesje of consumptie is toegestaan). 

Inwendig gebruik wordt aanbevolen om de helpen bij de ondersteuning van de spijsvertering en een gezond immuunsysteem, als smaakmaker en voor mondhygiëne.

Gebruik altijd een glas, keramiek of roestvrije container bij het mengen van DoTerra oliën met water of andere vloeistoffen. Plastiek is absoluut verboden !! Vooral met citrusvrucht essentiële oliën en de mengsels die citrusvrucht oliën bevatten. Deze hebben namelijk verbindingen in zich die aardolieprodukten (en dus ook plastiek) oplossen! Ze zijn volkomen veilig voor ons lichaam maar ze werken chemisch in op kunststoffen. En omdat jij geen kunststofdeeltjes in je lijf wenst dien je hier goed op te letten.

De standaarddosering bedraagt één druppel drie keer per dag. Mijn raad: volg steeds je intuïtie. Drie maal per dag kan teveel zijn voor sommige mensen. Consulteer ook steeds je dokter in geval van medische problemen of indien je medicatie inneemt (er is interactie mogelijk – vooral met wintergroen en kruidnagel in geval van bloedverdunners)

Neem essentiële olie nooit langer dan drie weken na elkaar in. 

Gebruik steeds een geschikt oplosmiddel : één druppel in een koffielepel plantaardige olie of één druppel in een lepeltje honing of ahornsiroop

 

Veilig gebruik en dosering

Essentiële oliën zijn zeer geconcentreerd. Daarom moeten ze met de grootste voorzichtigheid en met mate worden gebruikt. Denk niet "Och, het is plantaardig, een druppeltje meer zal wel geen kwaad kunnen". Overschrijd de aanbevolen dosis niet ! Als je teveel olie inneemt, op je huid aanbrengt of als je per ongeluk essentiële olie in je ogen krijgt, kan een branderig gevoel optreden. Gebruik dan plantaardige olie om dit te verzachten. Gebruik zeker geen water want dan zal het alleen maar verergeren. Een ander mogelijk symptoom is een onaangenaam, niet zo helder gevoel in je hoofd. Eén druppel maakt wel degelijk een verschil!

Enkele tips voor een veilig gebruik van essentiële oliën: