Waarom we graag aanvullend werken met bloesemremedies

Bloesemremedies werken diep in op ons emotionele welzijn. Ze brengen balans en harmonie in onze persoonlijkheid. En dus ook in onze relaties.

Om naar balans toe te kunnen werken, wordt er door de bloesem eerst net datgene aangevuld wat we ontbreken. Of anders gezegd: bloesemremedies helpen ons om terug contact te maken met hetgeen we door een traumatische ervaring op slot hebben gezet in onszelf. En waar we dus geen toegang meer toe hebben. Hierdoor zijn we dus UIT balans geraakt.

Na een sessie lichaamswerk of bioresonantie, waarin vaak een stukje schaduwwerk plaatsvindt (en je terug in contact gebracht wordt met hetgeen je op slot gezet had in jezelf), is het enorm ondersteunend om in de dagen erna de ontbrekende (schaduw) energie verder te integreren. En dat kan fantastisch met deze hulpmiddelen van moeder natuur!

Voorbeeld

Ik leg uit aan de hand van een roos.

Iedereen kent de zachte blaadjes van een roos, en ook de subtiele zachte geur ervan. Deze zachtheid staat in contrast met de scherpe doorns die op de takken zitten (tegenpool).

Zachtheid en afscherming dus in één plant.

Als je optimaal in balans bent (=gezond), kan je zacht zijn voor jezelf, maar ook sterk genoeg om jezelf te beschermen, indien nodig. Net zoals de roos.

Maar bij iemand die te zacht is geworden (iemand bij wie boosheid in de schaduw zit bijvoorbeeld), ontbreekt het aan energie om sterk af te schermen. Vaak gaat het over mensen die in hun kindertijd aangeleerd kregen dat boosheid ‘not done’ was. 

En omgekeerd: bij iemand die zich te hard heeft afgeschermd, zou meer zachtheid behulpzaam zijn om optimaal te kunnen groeien en ontplooien in relaties.

Dezelfde bloesem kan dus bij deze beide personen meer innerlijke balans gaan brengen op omgekeerde wijze. 

 

Welke bloesemremedies heb jij nodig? 

Soms horen we heel duidelijk in iemand zijn/haar verhaal wat deze persoon nodig heeft. Dan kunnen we kiezen vanuit onze kennis.

Maar als er honderden remedies beschikbaar zijn die elkaar in werking overlappen, welke kies je dan?

Er zijn verschillende manieren om dan een keuze te maken : 

Geert kan in een sessie bioresonantie kijken welke bloesems resoneren op de persoon in kwestie.

Maar ook door intuïtief af te stemmen kunnen we gemakkelijk ontdekken welke remedies nodig zijn.

Het krachtigst is om met een duidelijke intentie te werken.

Enkele vragen die we zouden kunnen stellen: “Wat herken je in jezelf? In welke emoties of gedachten blijf je hangen? Wat lijkt maar niet te veranderen of te verbeteren in je leven?”

“Waar wil je dan naartoe? Wat wil je bereiken met deze sessie?”

 

Welke manier vinden we zelf de mooiste om met bloesemremedies aan de slag te gaan?

In een sessie specifiek rond bloesemremedies krijg je als klant de gelegenheid zelf je bloesemremedies uit te kiezen. Op een intuïtieve manier.

We doen dan eerst samen een meditatie, waarin je connectie gaat maken met de pijnstukken in jezelf die verbonden zijn aan je vraag/intentie.

We delen het thema vervolgens op in verschillende elementen (wij leggen je uit welke dat zijn). En dan kies je intuïtief 5 bloesems uit op elk onderdeel.

Op het einde van de meditatie brengen we al deze delen samen. Zo gaan we van verdeeldheid terug naar heelheid.

Door deze manier van werken kom je vanzelf al tot een diepere erkenning in jezelf, en dichter bij je eigen gevoel. Je neemt dan ook zelf meer verantwoordelijkheid voor je eigen helingsproces. Hetgeen je helpt om je eigen kracht te ontdekken en terug op te pakken. Want het zijn niet de bloesems die het eens snel moeten gaan oplossen. Het ben JIJ die toestaat dat de informatie die de betreffende remedies bevatten bij je aan mag komen.

Door deze manier van werken, ga je dus je eigen thema’s in het leven dieper ontdekken. Niet zelden komt er al een inzicht tijdens de meditatie. En soms horen er dan ook tranen bij. Tranen van erkenning, van pijn, rouw, en soms ook tranen van ontroering door hereniging met een dieper stukje van jezelf. Sommige mensen voelen ook onmiddellijk een soort hernieuwde kracht om de toekomst tegemoet te gaan.

 

Hulpmiddelen van de natuur. 

De natuur heeft zulke prachtige hulpmiddelen ter beschikking om ons als mens te helpen onze eigen heelheid te herinneren. We dienen er enkel bewust ja tegen te zeggen / voor te kiezen.

Wens jij jezelf een laagje dieper te ontmoeten op de stukken waar je tegenaan loopt in je leven? Geef ons gerust een seintje. Wij (Geert en Veerle) werken allebei met bloesemremedies. Dat kan in een losse sessie. Ook kunnen we ze, door af te stemmen, vanop afstand uitzoeken voor je (en met de post opsturen + uitleg) of je neemt ze mee als supplement na een sessie lichaamswerk of bioresonantie.

Verdere interessante weetjes ivm bloesemremedies.

Hieronder een paar interessante boeken ivm bloesemremedies en andere energetische remedies, voor wie geboeid zou zijn om er zelf mee aan de slag te gaan.

Misschien ook nog eerst even meegeven dat wij zelf werken met o.a. de Nederlandse remedies, de Pacific sea essences, de Platbos (boomremedies uit Afrika), Fox Mountain, Brazilian Rainforest, California (FES), Alaska etc. De werking ervan is specifieker dan die van de originele Bach-bloesems.
 

Dit boek geeft theoretische achtergrond, leert je verschillende intuïtieve manieren van bloesems uitkiezen én geeft uitgebreide uitleg over elke van de nederlandse bloesemremedies. Deze zijn méér van de Nieuwe Tijd en de nieuwe energie op aarde, dan die van Bach (dewelke werden ontwikkeld begin 20e eeuw).

Wens je het boek te bestellen? Dat kan bij Bol.com

Klik HIER en we linken je onmiddellijk naar het boek.

Bachbloesems

Dit is wat ons betreft het beste boek als je met de originele Bach-bloesems wenst te werken zoals ontwikkeld door dr Bach.

Wens je het boek van Mechtild Sheffer te bestellen?

Klik HIER en we linken je onmiddellijk naar het boek.

bloesemremedies uit Alaska

Wij werken persoonlijk zeer graag met de bloesemremdies uit Alaska. Deze omvatten ook edelsteenremedies, dewelke iets grondender en doortastender zijn dan de bloesems. Fijne aanvulling dus. 

Wens je het boek van Steve Johnson te bestellen? 

Klik HIER en we linken je naar het boek.

Resoneer je met ons werk? Schrijf je dan gerust in op onze nieuwsbrief hierbeneden. 

Je ontvangt van ons dan belangrijke informatie rond gezondheid, bewustzijnsgroei en vooruitstrevende therapievormen. We houden je ook op de hoogte van de cursussen / workshops die we af en toe organiseren. 

We respecteren vanzelfsprekend je privacy en geven geen informatie door aan derden.


Tags


You may also like

Familiesysteem helen

Familiesysteem helen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}