Sommige mensen gaan ervan uit dat een bewust groeiend iemand / iemand die spiritueel is ingesteld geen boosheid mag uiten. Dat zou volgens hen gewoonweg niet resoneren met ‘onvoorwaardelijke liefde en aanvaarding van wat is’.

Niets is minder waar.

Het spirituele doel van emoties

Een bewust persoon zal steeds (zo goed mogelijk als hij/zij in dát moment kan) trouw zijn aan zichzelf.

En emoties horen nu éénmaal bij het mens-zijn.

Meer nog: het zijn onze emoties die als richtingaanwijzer fungeren naar díe gebieden in onszelf waar groei en een hoger bewustzijn gevonden kunnen worden. 


Hoe ik boosheid gebruik om te groeien – mijn tip voor jou

Wanneer iemand boosheid triggert in mij, ervaar ik het als lief en bewust zijn voor en van mezelf om deze boosheid te erkennen en te laten stromen. Ook om haar eventueel op een nette manier te communiceren naar de ander. Zonder te beschuldigen, schelden of fysiek geweld te gebruiken wel te verstaan. 

Ik ga ook steeds onderzoeken in mezelf waar die persoon een bepaalde grens in mij heeft overschreden. Of waar ik dit heb laten gebeuren, zonder dat ik er erg in had.  Want boosheid komt altijd voort uit het gevoel dat er een grens is overschreden.

Door dit zelfonderzoek, kom ik steeds uit bij een pijn die onder de boosheid schuilgaat. Vaak gaat het hier over verdriet. Verdriet van een verlies of een gemis aan…

Mijn groei zit er dan in om deze pijn te ver-zorg-en. De gekwetste deeltjes in mezelf veel liefde te geven. Zodat er daar na verloop van tijd heling kan ontstaan. 

Gelijkaardige situaties kunnen daarna niet meer dezelfde hoeveelheid boosheid oproepen (best frappant maar zalig!) óf ze komen gewoonweg niet langer voor.

Samengevat: VOEL, durf uiten en laten stromen, ga op onderzoek, kom tot inzicht, verzorg de gekwetste delen met veel liefde en wees dankbaar dat je weer een stapje dichter bij je eigen waarheid bent kunnen komen dankzij de boosheid. 


Aanvullend: blokkades op boosheid zorgen voor vermoeidheid

In de opleiding opstellingenwerk die Geert en ik volgen zie ik iedere keer weer hoe er bij veel mensen een diepe blokkade zit op boosheid uiten.

Ook zie ik steeds beter dat wanneer boosheid onderdrukt wordt, er een belangrijk deel van de levensstroom onderdrukt wordt. Met uiteindelijk fysieke moeheid en burn-out als gevolg. 

Boosheid ontspringt namelijk in hetzelfde gebied als waar onze levenskracht ontspringt (1e chakra: onze basis-chakra!!)

Ook onze kundalini ontspringt trouwens in datzelfde gebied. Werken met kundalini ‘tikt’ als het ware de vastgehouden boosheid aan zodat deze makkelijker loskomt. Het onderhuidse verdriet kan dan vaak ook mee naar buiten. 

Boosheid uiten geeft een release van diepe, vastgehouden (niet helpende) energie. Hetgeen als een enorme bevrijding kan aanvoelen. Ik hoor regelmatig van mensen na een sessie hoeveel opluchting het geeft om diepe boosheid eruit te kunnen laten. Soms zelfs zonder te weten dat ze er zat of van waar ze afkomstig is!

En nog een extra cadeau dat onder het vrijlaten van boosheid schuilgaat : het brengt je steeds weer een beetje beter in je kracht! (Boosheid/levenskracht: tzijn 2 kanten van 1 medaille).


Alleen praten over boosheid helpt niet

Louter ‘praten’ over emoties die vastzitten en dingen die gebeurd zijn in ons leven is zo goed als nooit de heling waar we naar zoeken. Fijn is natuurlijk wel het begrip dat we zo kunnen vinden bij een ander. Ook dit kan als een opluchting aanvoelen. 

Doch, ware heling (definitief loslaten van de pijn) zit in het lijfelijk doorvoelen (en terug openen!!) van wat ooit (in een moment of tijdperk van volslagen onmacht) diep op slot is gegaan in onszelf. 

En…. Je kan zoiets niet forceren by the way. Dat is bij mezelf toch nooit gelukt. A nee, er is eerst een veilige setting nodig. Plus, het kan ook niet zonder de juiste (haarfijn afgestemde) ‘TRIGGER’ energie. 


Ontvang hulp bij het terug in contact treden met je innerlijke vuur / boosheid / levenskracht

Vermoed jij dat er in jou nog onderdrukte boosheid (of andere emoties) zit(ten) en zou je deze graag bevrijden?
Zou je graag verkennen hoe jouw eigen kundalini (zodra ze ‘aan’ gezet wordt) jouw levenkracht en SACRED RAGE terug ‘aan’ helpen zetten? 

Ik creëer binnenkort weer een aantal veilige (groep)settings en een zeer krachtig energetisch veld waarin kan ZIJN en stromen wat IS.  Waaronder boosheid.

Voel je van harte welkom!

13 mei groepsessie kundalini activatie in oud Turnhout (max 10 pers)

29 mei groepsessie kundalini activatie in Minderhout/Hoogstraten (max 10 pers)

2 juni in groepsessie kundalini activatie in Diest (max 10 pers)

 

Meer info over kundalini activatie vind je HIER

Wens je op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je gerust hieronder in op onze nieuwsbrief. 


Tags


You may also like

Kijk mee in een sessie trauma release

Kijk mee in een sessie trauma release
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}