Sommige mensen gaan ervan uit dat een bewust groeiend iemand / iemand die spiritueel is ingesteld nooit boos wordt of niet boos mag worden. 

Ik schijn in deze blog graag een lichtje op deze foutieve veronderstelling. Ze is namelijk ondermijnend voor je gezondheid en een flinke struikelblok in je persoonlijke ontwikkeling. Fijn dus om deze uit de weg te ruimen!

Emoties en persoonlijke groei

Om te beginnen dien je te beseffen dat persoonlijke groei bij definitie enkel kan plaatsvinden wanneer je eerlijk bent naar jezelf toe. En dat houdt o.a. in dat je alles dat je voelt kan erkennen én er volledige verantwoordelijkheid voor kan nemen. Dit geldt voor al je emoties, en dus ook voor boosheid.

Emoties horen namelijk onlosmakelijk bij het mens-zijn. Hen ontkennen, wegduwen of fout maken is jezelf een stuk afsnijden van wie je bent. Dit leidt uiteindelijk steeds tot lijden!


Boosheid gebruiken om te groeien

Wanneer je boosheid voelt bij iets dat iemand zegt of doet, kan je gaan onderzoeken in jezelf waarom je getriggerd werd. En wat dit doet met je. In de meeste gevallen gaat er diep verdriet onder boosheid schuil.

Je kan er indien gewenst voor kiezen om deze gevoelens – op een constructieve manier – te communiceren met de persoon in kwestie.

Maar in principe is dit minder belangrijk. Want je gaat pas groeien zodra je erin slaagt deze pijn in jezelf te verzorgen. En dat is iets dat enkel JIJzelf kan doen. Dit staat dus los van de ander en of die “spijt heeft” of “sorry zegt” of….

Wanneer je de gekwetste deeltjes in jezelf kan geven wat ze nodig hebben, ontstaat er na verloop van tijd heling.


Blokkades op boosheid zorgen voor vermoeidheid

In de sessies die ik faciliteer merk ik dat er bij veel mensen een diepe blokkade zit op boosheid durven voelen, laat staan op deze te uiten!

De ervaring leert mij ook dat wanneer boosheid onderdrukt wordt, er een belangrijk deel van de levensstroom onderdrukt wordt. Met uiteindelijk fysieke moeheid als gevolg. Boosheid ontspringt namelijk in hetzelfde gebied als waar onze levenskracht (kundalini) ontspringt. Dit is geen toeval. 

Boosheid uiten geeft een release van vastgehouden (niet helpende en geblokkeerde) energie. Hetgeen als een enorme bevrijding kan aanvoelen. Ik hoor regelmatig van mensen na een sessie hoeveel opluchting het geeft om diepe boosheid eruit te kunnen laten. Soms zelfs zonder te weten dat ze er zat of van waar ze afkomstig is!

Boosheid die mag stromen maakt ook dat in je energieveld als vanzelf grenzen gesteld worden. En dat anderen dus minder snel van je zullen ‘profiteren’. Of energie van je af zullen snoepen. Ze voelen onbewust aan dat je geen ‘doetje’ bent!

Ben jij iemand die veel misbruik heeft meegemaakt, ongeacht in welk gebied van je leven? En gebeurt dit nog steeds OF ben je chronisch vermoeid? 


Alleen praten over boosheid helpt niet

Louter ‘praten’ over emoties die vastzitten en over dingen die gebeurd zijn in ons leven is zo goed als nooit de heling waar we naar zoeken. Fijn is natuurlijk wel het begrip dat we zo kunnen vinden bij een ander. Ook dit kan als een opluchting aanvoelen. 

Doch, ware heling (= het definitief loslaten van de pijn) zit in het lijfelijk doorvoelen (en terug openen!!) van hetgeen ooit (in een moment van volslagen onmacht) diep op slot is gegaan in onszelf. 

En…. je kan zoiets niet forceren. Dat is bij mezelf toch nooit gelukt. A nee, er is eerst een veilige setting nodig.
Plus, het kan ook niet zonder de juiste (haarfijn afgestemde) ‘TRIGGER’ energie. 


Ontvang hulp bij het terug in contact treden met je innerlijke vuur / boosheid / levensenergie

Vermoed jij dat er in jou nog onderdrukte boosheid (of andere emoties) zit(ten) en zou je deze graag bevrijden?
Zou je graag verkennen hoe jouw eigen kundalini (zodra ze ‘aan’ gezet wordt) jouw levenenergie en SACRED RAGE terug ‘aan’ helpen zetten? 

Ik creëer binnenkort weer een aantal veilige (groep)settings en een zeer krachtig energetisch veld waarin kan ZIJN en stromen wat IS.  Waaronder boosheid.

Je bent van harte welkom! (kijk op de website voor de eerstvolgende data)

Wens je op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je gerust hieronder in op onze nieuwsbrief. 


Tags


You may also like

Familiesysteem helen

Familiesysteem helen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}