Een prachtige jonge moeder kwam bij me voor een sessie lichaamswerk. Het zijn intense tijden voor haar. Haar dochter gaat door een moeilijke periode. Het meisje heeft een eetstoornis en een manipulerend stemmetje in haar hoofd dat steeds krachtiger wordt.

Het stemmetje vertelt haar dat ze naar het station moet gaan, en voor de trein moet springen.

Toen de moeder me dat vertelde ging het haar recht staan op mijn armen. Niet vanuit medelijden of een gedachte van dood. Voor mij is kippenvel een signaal van juistheid. 

Zo wist ik: De trein, daar zit iets, een waarheid. Een sleutel naar de kern en oplossing.

Vanuit systemisch oogpunt is eten nemen het leven nemen.

Dus mijn bedenking bij het verhaal was: Wie heeft het leven gelaten? Wie kon er niet het leven nemen. Is er iemand vermoord of had er iemand zelfmoordneigingen? Was er iemand liever dood geweest in deze familie? Waarom?

Ik spreek dit uit terwijl ik bepaalde regeneratiepunten aanraak op het lichaam van de cliënte (we hebben deze conversatie tijdens de sessie). 

Er valt een stilte. De energie verandert. Er is iets dat zich laat voelen, maar dat zich nog niet helemaal laat zien.

Wanneer er in een familiesysteem niet genomen rouw is rond de dood van een familielid zal de pijn zich soms 1 of 2 generaties later laten voelen.

Toen ik mijn cliënte dit vertelde kon ze direct voelen waarover dit ging.

De trein naar Auschwitz!

De broer van haar grootmoeder is gestorven in Auschwitz. Een pijn die nooit verwerkt kon worden. De gruwel was te groot. Haar grootmoeder zelf is uiteindelijk gestorven van verdriet door alles dat ze meegemaakt had.

familiesysteem helen


Familiesysteem helen door erkenning van de opgelopen pijn

Ondertussen begint het lichaam van mijn cliënte steeds heviger in release te gaan. 

De schokken worden heviger en heviger. Heel haar lichaam begint aan te spannen. Haar middenrif blokkeert en haar adem wordt helemaal afgesneden.

Het beeld dat ik doorkreeg was het beeld van iemand die stikt in de gaskamer. Best heftig. We focusten ons op de ademhaling. Op niets anders.

We nemen de tijd tot we hier helemaal door zijn, en laten haar lichaam het tempo bepalen.

Toen de ademhaling terug onder controle was, ging haar lichaam verder. Er kwam nog een diepe verkramping op gang vanuit haar onderbuik. Ook deze was weer heftig. Maar ook hier vond ze de kracht, de moed en het vertrouwen om er door te gaan.

Toen deze lichamelijke reacties helemaal tot rust waren gekomen, konden we beginnen aan de transformatie. We gingen o.a. verbinden met de voorouder die in de gaskamers gestorven is. We vragen ook alle energieën erbij die eraan verbonden zijn.


Niet geheeld trauma wordt doorgegeven in het familiesysteem.

Vanuit de epigenetica (wetenschap) is ondertussen bewezen dat een overlevingsmechanisme vanuit een trauma zich vastzet in het DNA. En doorgegeven wordt in het familiesysteem.

Doorheen deze vrouw werd het voorouderlijk trauma in release gebracht en kan de balans in het familiesysteem zich gaan herstellen. Haar dochter hoeft nu ook niet langer hetgeen in haar overgrootoom leefde proberen ‘af’ te maken. Het was namelijk duidelijk geworden tijdens de sessie dat deze man liever voor de trein gesprongen was dan dat hij ingestapt was. Want dan had hij de gruwel en de pijn niet hoeven meemaken. 

Op het einde van de sessie komt er een diepe rust, een gevoel van zachtheid.

De cliënte beschreef hoe een zware lading uit het lichaam gelost was.

“Ik weet dat ik betaald heb, maar ik kan je niet genoeg bedanken.” , waren haar woorden voordat ze naar buiten ging.

Ik kan hier nog zoveel meer over zeggen en uitleggen hoe ik tewerk ga, bijv waar ik op let in het verhaal van cliënten want woorden zijn erg belangrijk. Zoals blijkt in deze sessie waar het innerlijke stemmetje van de dochter zowel de pijn als de oplossing in zich droeg.

Voor nu laat ik het graag hier bij.

 

(Tijdens de vervolgsessie vertelt de moeder mij opgelucht dat de fixatie van haar dochter op het ‘voor een trein springen’ volledig is verdwenen.)

Resoneer je met ons werk? Schrijf je dan gerust in op onze nieuwsbrief hierbeneden. 

Je ontvangt van ons dan belangrijke informatie rond gezondheid, bewustzijnsgroei en vooruitstrevende therapievormen. We houden je ook op de hoogte van de cursussen / workshops die we af en toe organiseren. 

We respecteren vanzelfsprekend je privacy en geven geen informatie door aan derden.


Tags


You may also like

Kijk mee in een sessie trauma release

Kijk mee in een sessie trauma release
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}