Het is een natuurlijk verlangen

“Ik zou zo graag mijn seksualiteit dieper beleven. Kan dat? En hoe doe ik het? Want er zit daar trauma en/of schaamte op bij mij.”

Een vraag die ik regelmatig van mensen te horen krijg in aanloop van een sessie.

Ik ben redelijk zeker dat stiekem iederéén hier eigenlijk naar verlangt. Want seksualiteit is innig verbonden met het leven ten volle leven. Méér nog: het is verbonden met de creatie van het leven op zich.

Gezonde seksualiteit

Gezonde seksualiteit is een niet te onderschatten kracht. Ja, zelfs een HELENDE kracht! Net omdat ze zo innig verbonden is met het leven an sich.

Seksualiteit is niet alleen de levensenergie die je lichaam voedt en oplaadt, het is ook een energie die je bewustzijn kan verruimen en je verbinden met je hoogste potentieel.

Niet voor niets werd seksualiteit bij zowat alle oervolkeren gezien als heilig. 

Ook de huidige Tantra-leer draagt in essentie dezelfde visie en gebruikt de seksuele beleving als middel op het pad naar “verlichting”.

Ongezonde seksualiteit

In onze moderne cultuur zien we het omgekeerde.

Er heerst (nog steeds) een taboe rond seksualiteit. Een taboe dat ooit door de kerk in het leven werd geroepen. Precies om de mensen en hun kracht ‘klein’ te houden en te onderdrukken. Want nogmaals: er schuilt een enorme power in seksualiteit (aka kundalini)!! 

De gezaghebbers wisten dit. Het is waarom ze een verwrongen beeld van seksualiteit in de wereld hebben geroepen. Waar dan vervolgens een heleboel seksueel misbruik uit voortkwam. Want alles dat wordt onderdrukt, zoekt een andere weg. De natuurlijke (sensuele/seksuele) levensstroom kan je immers niet zomaar tegenhouden. 

Seksualiteit neemt in onze samenleving nog steeds een ont-krachte vorm aan en richt zich veelal op lust, spanning en orgasme. Laat aub duidelijk zijn dat gezonde seksualiteit er compleet anders uitziet. Seksualiteit kan pas diep vervullend zijn en haar ware potentie tonen zodra er tenminste een hartsverbinding meespeelt. 

Heeft jouw lichaam moeite met zich openen tijdens seks? Of heb jij gewoon ‘weinig goesting’? Gegarandeerd zit er bij jou en/of je partner trauma in het bekken- en/of hartgebied.


Seksueel misbruik helen

We zijn momenteel eeuwen en eeuwen van seksueel trauma aan het helen. Trauma dat werd doorgegeven via onze familielijnen. En dat nog steeds veel misbruik blijft voortbrengen. Ik schat dat zeker 1 op 3 cliënten van me ermee te maken kreeg in zijn/haar leven! Dat is gruwelijk veel. 

Iedereen die trauma opliep hierrond, zal er jammer genoeg de gevolgen van dragen (minder seksuele flow, vervulling en levenskracht ervaren dan mogelijk is). En dit totdat de wonde geheeld wordt. En laat me duidelijk zijn: dit kan NIET door er simpelweg over te communiceren. Een lijf dat is verkracht, op welke manier dan ook, heeft lichaamswerk nodig om te herstellen. Geen dialoog.

Er zijn op dit moment meerdere stromingen aan het groeien die hier prachtig helend werk in verrichten. Eén van die stromingen werkt met kundalini activaties.


Kundalini activaties als helende kracht

Het fijne aan de kundalini activaties is – vind ik zelf – dat je (in vergelijking met andere stromingen) er niet volledig voor uit de kleren hoeft te gaan. Regelmatig leidt dit immers tot her-traumatisering. Ik hoorde ook al erg speciale (niet zo zuivere) verhalen over groepssessies.

Door zelf van trauma te herstellen, heb ik ontdekt dat de allerbelangrijkste factor een veilig aanvoelende omgeving + begripvolle facilitator is. Het is de factor sine qua non. Zij bepaalt uiteindelijk of er heling of géén heling plaatsvindt.


Samengevat + Conclusie

Ben jij iemand die verlangt naar een verdieping van je gezonde seksuele stroom? Zou jij graag méér levenskracht ervaren? En ben je bereid je trauma’s rond seksualiteit aan te gaan? 

JA! Dan kan je een verdieping van je seksuele beleving ervaren. Mits het voor jou gepaste traumawerk.

Kundalini activaties zijn een natuurlijke, makkelijke en veilige manier om o.a. de trauma’s en blokkades die op je seksuele organen zijn gaan zitten los te laten. Mits een aantal sessies is er al een enorm verschil merkbaar!

Zodra jouw bekken (geslachtsdelen) energetisch ontdooid is (trauma zet energie vast) kan er van daaruit een verbinding komen met je hartsenergie. En zodra ook deze geheeld is, wordt seksualiteit beleven iets dat VERBINDEND en diep VERVULLEND aanvoelt. 

Lees HIER meer over de enorme kracht van jouw kundalini en wat de activatie ervan voor jouw leven kan betekenen.

Wens je op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je gerust hieronder in op onze nieuwsbrief. 


Tags


You may also like

Familiesysteem helen

Familiesysteem helen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}