De SKB-bloedtest geeft een duidelijk beeld van de conditie waarin bepaalde lichaamsfuncties zich bevinden.

Zelfs vooraleer er voel-of zichtbaar ziekte optreedt.

Basisprincipes van de SKB-bloedtest.

SKB-test staat voor Sedimentatie Kombi Bloedtest. Deze bestaat uit 2 aparte testen. De cliënt doneert dus 2 druppels bloed. 

Van de eerste druppel worden 5 afdrukken gemaakt. Hierop wordt de ROTS-test uitgevoerd. Oftewel de Reactieve Oxidatieve Toxische Substanties-test. In deze test worden de restprodukten van de stofwisselingsprocessen bekeken. We krijgen via deze test een goed beeld ivm de fase van ziekteontwikkeling waarin het lichaam zit. Ook krijgen we aanwijzingen over welke lichaamsfuncties verstoord zijn. Zelfs al is er nog geen pathologische ontwikkeling. 

De tweede druppel bloed wordt uiteengetrokken tussen twee glazen plaatjes. dit is de SKL-test, oftewel de dr. Sklenar test. Hierbij wordt vooral gekeken naar de vorm, de kleur en de hoeveelheid van de bloedcellen.

SKB-bloedtest


Welke verstoringen kunnen o.a. gedetecteerd worden met de SKB-bloedtest?

 • Endocriene verstoringen
 • Leverbelasting
 • Nierbelasting
 • Darmverstoringen (mycotische of dysbiotische belasting)
 • Adrenale stress
 • Zuurstoftransport
 • Vermoeden tot kwaadaardige procesvorming 
 • Vermoeden tot cystevorming
 • Verminderde opname van de belangrijkste spoorelementen: koper, mangaan, zink, ijzer, kobalt, selenium

Voorbeeld testresultaat

Hieronder het testresultaat van een chronisch ziek persoon (met allerlei klachten) waarvan de klinische bloedresultaten echter géén anomaliën vertonen!  

Ahv deze resultaten plus de NRT-meting (zie verder omlaag in de uitleg) ga ik aan de slag om een stap voor stap begeleidingsplan op te stellen. Voor deze persoon zal het herstel meerdere maanden in beslag nemen. 

SKB
Waarom en voor wie is een dergelijke test interessant?

Omdat deze test de staat van vele lichaamsfuncties laat zien nog vooraleer er pathologische ziekteontwikkeling voelbaar is, kan deze test nuttig zijn voor iedereen. 

De SKB-bloedtest kan preventief gebruikt worden om de gezondheid van je lichaam te controleren en ondersteunen. 

Maar zeker bij mensen die chronische problemen ervaren, is ze uitermate nuttig. Ze helpt namelijk de prioriteiten bepalen van een begeleidingsplan naar fysiek herstel. 

Ik zou dus het volgende aangeven als je mij vraagt wanneer en voor wie deze test interessant is: 

 • preventief bij gezonde mensen
 • als ingangspoort en het opstellen van prioriteiten bij de behandeling van chronische aandoeningen
 • voor personen bij wie de klinische bloedresultaten in orde zijn, maar die toch voelen dat er een disbalans speelt
 • bij (top)sporters, om in topconditie te kunnen zijn (de zwaktste schakel bepaalt de kracht van het ganse systeem)

Hoe ga ik te werk wanneer je bij mij langs komt voor een SKB-bloedtest?

Vooraleer je langskomt voor de test, krijg je van mij een online anamnese toegestuurd. Door enkele vragenlijsten in te vullen, geef je mij een beeld van hoe jij je op dit moment voelt.

Tijdens de sessie nemen we eerst de SKB-bloedtest af. Het prikje gebeurt gewoon in de vinger, net zoals het prikje om de glucose spiegel te meten bij mensen met diabetes.

Daarna bekijken we via de NRT-technieken welke delen je lichaam als zwak aangeeft en hoe jouw lichaam reageert op verschillende ondersteunende supplementen. De bedoeling is dat we met zo min mogelijk middelen het volledige lichaam kunnen versterken.

De resultaten van de bloedtest worden binnen 1 à 2 weken door het labo aan mij toegezonden. Deze dienen door mij geanalyseerd te worden. Samen met de online anamnese die je invulde en de metingen via de NRT ga ik dan aan de slag voor je om een persoonlijk begeleidingsplan op te stellen. 

Dit begeleidingsplan (voor meerdere weken tot soms wel 3 maanden) bezorg ik jou via e-mail met de nodige uitleg. Graag vermeld ik al even dat ik veel werk met oligo-preparaten gericht op celgezondheid.


Daarna kan je aan de slag 

Jij bestelt ahv het begeleidingsplan zelf de nodige supplementen. (Dat kan gewoon online, bijv. via farmaline of newpharma.) Daarna kan je gaan ervaren wat er in beweging komt. 

Cliënten vertellen mij zeer uiteenlopende ervaringen. Bij sommige onder hen gaat het al onmiddellijk beter. Ze voelen een duidelijk verschil na een aantal dagen. Anderen gaan eerst door een fase van ontgifting. Dat kan even intens zijn. Weer anderen merken dat er heel wat emoties in beweging komen. 

Bij klachten die al langer duren kan het nodig zijn een tussentijdse begeleiding te ontvangen in de vorm van een sessie bioresonantie of energetisch werk. Het is aan de cliënt om uit te reiken hiervoor.

We kunnen dan samen ook de emotionele oorzaak bekijken en bevrijden die ervoor gezorgd heeft dat het lichaam zijn balans is kwijtgeraakt. Chronische klachten geven immers altijd aan dat de cliënt vastloopt in het verwerken van een diepe emotionele impact uit het verleden. Blijvend fysiek herstel veronderstelt in dat geval ook een emotionele transformatie.

Blader gerust even door onze andere blogs. Je vindt er massa’s informatie over hoe wij ziekte interpreteren. Je vindt er ook meer uitleg  over de middelen waar wij over beschikken om jou te helpen blijvend te herstellen. En dat op een volledig natuurlijke manier.

Méér weten over NRT?  Op onze website vind je info over de NRT technieken én over de 7 niveau's die onderzocht worden. Klik HIER.

Méér weten over de SKB-bloedtest? Download HIER een folder. Of klik HIER voor de tarieven.

Wens je op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je gerust hieronder in op onze nieuwsbrief. 


Tags


You may also like

Familiesysteem helen

Familiesysteem helen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}