Supplementen innemen is tegenwoordig bijna een must. De huidige voeding is doorgaans zo arm geworden aan voedingsstoffen, dat quasi elk lichaam extra ondersteuning kan gebruiken, wil het optimaal functioneren.

Maar hoe kies je de supplementen die voor jou van toepassing zijn? 

Veel mensen vertellen mij tijdens een consult dat ze een reclame zagen voorbijkomen ivm een bepaald middel en zich hierin herkenden. En dat ze het “dus maar” besteld hebben en zijn gaan innemen. Zonder duidelijk resultaat.

En dat is logisch. In elk geval wanneer je de complexiteit van een lichaam kent en weet hoe uniek ieders problematiek is.

 

Het uitkiezen van supplementen dient nauwgezet te gebeuren.

Het uitkiezen van de juiste supplementen voor jezelf dient nauwgezet te gebeuren, in afstemming met je lichaam.

In deze korte blog leg ik uit waarom dat zo is en hoe je best tewerk gaat.

Want wanneer je in het wilde weg iets gaat innemen, loop je het risico dat het dweilen blijft met de kraan open (en dat je ondertussen kostbare euro’s aan het verspillen bent). Bovendien kan je lichaam er na verloop van tijd zelfs belast door geraken, en ondervind je een omgekeerd resultaat. 

Een voorbeeld hiervan is een cliënt van me die op eigen houtje al maandenlang een hoge dosis zink innam en via een bloedtest (bij de huisdokter) toch nog steeds een tekort liet zien. Tijdens onze sessie bleek dat de reden hiervoor een onderliggend fysiek probleem was (waar hij zich niet van bewust was). Waardoor de zink niet kon opgenomen worden.

Er dient dus steeds gewerkt te worden volgens prioriteiten.

 

Wanneer de juiste supplementen ingenomen worden, is er veel minder nodig met veel meer resultaat.

Wanneer het juiste supplement ingenomen wordt, in samenspraak met het lichaam ivm de prioriteiten op DAT moment, is er veel minder nodig, met veel meer resultaat.  

Een wereldwijd beproefde methode om in afstemming met je lichaam hierin tewerk te gaan is NRT. Afkorting van NEURO REACTIEVE TECHNIEKEN.

NRT is een vorm van toegepaste kinesiologie, waarin via neurologisch onderbouwde spiertesten vastgesteld kan worden in welk systeem of orgaan het lichaam de grootste ondersteuning nodig heeft. Daarna kan uitgetest worden welk supplement aangewezen is. Er wordt hierbij rekening gehouden met het algemene (volledige) lichaamssysteem. Hetgeen absoluut noodzakelijk is trouwens. Hieronder zal blijken waarom.

Enkele concrete voorbeelden

Algemeen geweten is dat ashwaganda ingezet kan worden om de bijnieren te ondersteunen. Maar als je hypofyse of hypothalamus (ook) verstoord zijn, vragen deze meestal de prioriteit. We zien namelijk meestal dat ashwaganda pas kan werken zodra de hormoonklieren voldoende in balans zijn. Ook hier geldt dus : werken via prioriteiten. Het lichaam geeft aan welke deze zijn.

Langs de andere kant constateren we via NRT dat er soms maar een heel zacht middel nodig is om balans te kunnen brengen. Dit ondervond ik bij een topsport-cliënte met vermoeidheidsklachten. Ook hier bleek de HPA-as verstoord. Maar uit de NRT test met ashwaganda bleek dat dit middel het lichaam eerder zou verzwakken dan versterken. Een kleine dosis rhodiola daarentegen volstond. Een paar weken later volgden de podium foto’s. 

Een cliënt kwam bij me met darmklachten. Hij had, jammer genoeg zonder resultaat, al verschillende soorten probiotica ingenomen. We deden een aantal NRT testen waaruit duidelijk bleek dat de zwakste schakel niet de darm maar de lever was! We testten vervolgens het voor hem meest geschikte leversupplement uit. Hij nam het in. En na 1 enkel doosje waren zijn darmen hersteld. Dit laat zien dat door de zwakste schakel te versterken, het hele lichaam mee versterkt. 

Jouw unieke problematiek vraagt een unieke aanpak.

Bovenstaande voorbeelden heb ik ondertussen legio. Ze tonen haarfijn aan waarom sommige -op zich waardevolle supplementen- niet (kúnnen) werken, toch niet mbt jouw unieke problematiek. 

Het loont je enorm veel om een gezondheidsbegeleider te raadplegen. Iemand die niet louter theoretisch te werk gaat, maar iemand die vanuit het lichaam zelf test. Want een lichaam is oneindig complex. En er spelen zich miljarden processen tegelijkertijd af. De symptomen die je op één plek van je lichaam ervaart, laten niet altijd zien waar het probleem feitelijk schuilgaat. 

Resultaten bij inname van de juiste supplementen : 

Neem jij de juiste supplementen in, dan komt er steeds een merkbare verandering op gang. Meestal zelfs op relatief korte tijd (in verhouding met de duur van je klacht). 

Een kleine greep uit hetgeen ik van mijn klanten NRT tot hier toe te horen kreeg:

– Mijn darmen werken nu veel beter

– Ik slaap beter

– Ik sta ‘s morgens veel vlotter op.

– Mijn energiepeil blijft constanter gedurende de dag

– Minder zenuwachtigheid

– Ik voel me 30% helderder

– Ik ben minder vergeetachtig

Hieraan merk je dat bij het innemen van de juiste supplementen de basis gezondheid sterker wordt. En dat je lichaam beter met stress kan omgaan.

Ontvang nog meer

Vanaf januari 2023 kan je in ons centrum voor natuurlijk welzijn ook terecht voor een SKB-test (Sedimentatie Kombi Bloedtest). Het is een pre-diagnostische tool. Ze laat via één enkele druppel bloed zien waar in het lichaam de meeste ondersteuning nodig is. En dus ook waar de lichaams-prioriteiten liggen.

In combinatie met de NRT hebben we hier een super-krachtig duo in handen om jou te helpen jouw natuurlijke welzijn te herwinnen.

Méér weten over NRT?  

Op onze website vind je info over de NRT technieken én over de 7 niveau's die onderzocht worden. Klik HIER.

Wens je op de hoogte te blijven van ons aanbod? Schrijf je gerust hieronder in op onze nieuwsbrief. 

Je ontvangt daarin niet alleen tips om fysiek aan te sterken, maar we maken je ook bewust van het belang van emotioneel ont-giften en loslaten. 


Tags


You may also like

Familiesysteem helen

Familiesysteem helen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}